Ελλαδα

Το fake news που έπαιξε ρόλο στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης

Πώς τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε κλίμα εναντίον του που βασίστηκε (και) σε ψευδή γεγονότα

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21051913.jpg

Την προηγούμενη εβδομάδα, μέρες πριν την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων», κυκλοφόρησε από δεκάδες ιστοσελίδες μια είδηση που όμως αποδείχθηκε ψευδής και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε αυτά τα δημοσιεύματα διαβάζουμε τον ισχυρισμό ότι ο Δήμαρχος έδωσε άδεια στο «2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride», και αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτό έγινε επίτηδες για να αμαυρώσει την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας.

Το παλαιότερο δημοσίευμα που έχουμε βρει είναι από το ethnikismos.net στις 15/05/2018. Από εκεί και μετά άρχισε το γαϊτανάκι των αναδημοσιεύσεων σε ιστοσελίδες, blogs και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

21051907.jpg

Η πορεία του «2ου αυτοοργανωμένου Pride», έγινε σε διαφορετικό μέρος και διαφορετική ώρα, και όπως είδαμε, δεν δόθηκε καμιά άδεια από το Μπουτάρη, ούτε υπήρχε κάποια συμμετοχή από το Δήμο, που είναι χορηγός στο 7ο Thessaloniki Pride 2018 που θα γίνει στις 20-23 Ιουνίου.

Thestival.gr 2ο  Αυτοοργανωμενο Thessaloniki Pride

Κάποιοι χρησιμοποίησαν μέχρι και φωτογραφίες από παλιότερα Gay Pride, εμφανίζοντας το Δήμαρχο μπροστά στο Λευκό Πύργο.

21051912.jpg

Ο ψευδής ισχυρισμός προβλήθηκε και από τηλεοπτικά κανάλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ADD 2018 - Official Trailer
!

Όμως το παραπάνω δεν του ήταν αρκετό. Ισχυρίστηκε ότι ο Μπουτάρης εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των ποντίων με σήμα των ΛΟΤΚΙ.

21051908.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ