- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκηνές και αντίσκηνα, αυτοσχέδιες τέντες και στρώματα είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, επί της πλατείας Κλαυθμώνος.
Μια ντουζίνα από απολυμένους των δήμων, παρατασιούχους που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, έχουν κατασκηνώσει εδώ και βδομάδες ως ένδειξη διαμαρτυρίας και δεν φεύγουν αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την παραμονή τους εντός διαγωνισμού ήταν καθημερινές. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι από το 2014 ως τέλη Μαρτίου 2018 οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν και, ενώ έχουν συμπληρώσει 24 μήνες συνεχούς εργασίας, το νόμιμο διάστημα που χρειάζεται για να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, καταλήγουν στους δρόμους.
Σήμερα είναι η 20ή μέρα που διανυκτερεύουν στο σημείο, υπομένοντας οικειοθελώς αντίξοες συνθήκες που δεν σχετίζονται μόνο με τον καιρό καθώς καταγγέλλουν επιθέσεις στις σκηνές τους από αγνώστους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνάδελφοι από όλες τις περιφέρειες και απλοί περαστικοί τούς στηρίζουν καθημερινά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Στο σημείο αναμένονται σήμερα πούλμαν με πρώην εργαζομένους σε δήμους της επαρχίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις πληγείσες περιοχές ο Ευάγγελος Τουρνάς
Δείτε το timelapse βίντεο
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Καλύτερη η εικόνα - Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα
Τα ευρήματα που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες
Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Αμετάβλητο το θερμό σκηνικό - Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά
Έχουν την τιμητική τους και περιμένουν τις ευχές μας...
Σε εξέλιξη η έρευνα για το ατύχημα
Οι ουρές αρνητών στην Κοζάνη, η παραπληροφόρηση και τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Επιταχύνονται οι διαδικασίες καταγραφής ζημιών από την Περιφέρεια Κρήτης και τους γεωτεχνικούς
Περισυλλογή από πλοίο υπό βρετανική σημαία και μεταφορά στο λιμάνι της Καλαμάτας
Η καταγγελία στην Αστυνομία και το μακάβριο εύρημα στο υπόγειο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.