Ελλαδα

Νέες εξελίξεις στη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα: Ο Άρειος Πάγος ζητεί ισόβια για τον δολοφόνο της

Ασκήθηκε αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stefanakis-faii-mplaxa-marialena.jpg

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης Φαίης Μπλάχα με τον δολοφόνο της Βαγγέλη Στεφανάκη να βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να καθίσει για ακόμα μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη 23χρονη έπεσε νεκρή τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, όταν ο Βαγγέλης Στεφανάκης την χτυπούσε μέχρι που την έριξε σε κώμα. Ο Στεφανάκης καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της  ειλικρινούς μεταμέλειας, κάτι που δεν είχε γίνει πρωτόδικα.

Τώρα, όπως έγραψε το Έθνος την περασμένη Κυριακή, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, άσκησε αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για έλλειψη της επιβαλλόμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ειδικότερα κατά το μέρος που αναγνωρίσθηκε στον Βαγγέλη Στεφανάκη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας κι έτσι τα ισόβια μετατράπηκαν σε 20 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ένοχη είχε κριθεί και η αδελφή του θύματος, Μαριαλένα για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 29χρονος κατηγορούμενος, είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις τόσο με τη Φαίη Μπλάχα όσο και με την αδελφή της. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.