- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοίγει για τρίτη φορά η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το απαλλακτικό βούλευμα
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που είχε (κακούργημα).
Αδίκημα το οποίο σχετίζεται με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ότι το 2009 προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια). Έτσι, για τρίτη κατά σειρά φορά, καλείται το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, να επιληφθεί της υπόθεσης.
Όπως είναι γνωστό για την κατηγορία αυτή το Συμβούλιο Εφετών, δύο φορές, έχει απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου, καθώς στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Eurostat, που βεβαιώνει ότι τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Eurostat.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένα τσιγάρο και ένα ποτήρι ουίσκι στην άδεια καρέκλα της
Τρεις μήνες μετά, ο χώρος έχει αποκατασταθεί
Με αφορμή μεμονωμένο συμβάν σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου
Mετά από σύγκρουση ΙΧ με βυτιοφόρο
Οι εργασίες του μετροπόντικα έχουν ανασταλεί από τον Μάιο
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 5 αεροσκάφη
Η πρόγνωση του μετεωρόλογου για τις επόμενες μέρες
«Απομακρυνθείτε προς Βασιλικά»
Η κηδεία του Νίκου Λώρα θα γίνει στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων
Οι πρώτες πληροφορίες - Δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυροί άνεμοι αναζωπυρώνουν το μέτωπο
Σε βάρος 46χρονου που συνελήφθη
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Έκρυβε μεγάλες ποσότητες γύρω από το σπίτι του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.