Ελλαδα

Γ. Καμίνης για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»: «Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό το έκτρωμα»

«Δεν θα συμπράξω στον ευτελισμό και την ισοπέδωση του δήμου»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσμικό έκτρωμα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» που συνέστησε η κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διοίκηση της νεοσύστατης εταιρίας.

«Αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω» τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Epsilon” και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο ο κ. Καμίνης, εξηγώντας: «Ποιο είναι το θέμα και της Αθήνας και των άλλων πόλεων; Είναι ότι δεν έχουμε τα εργαλεία στα χέρια μας ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κουμάντο στις πόλεις μας. Τις οικονομίες τις έχουμε κάνει. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε με κόπους και δυσκολίες. Ποιος ο λόγος να επιβαρύνει η κυβέρνηση τον φορολογούμενο με έναν ακόμη κρατικό οργανισμό, που θα έλθει να παρέμβει σε μια πόλη, που ήδη ο δήμος κάνει έργα, κάνοντας προσλήψεις και εκπονώντας από την αρχή νέα νεφελώδη σχέδια; Όλα αυτά είναι ένας φαύλος κύκλος που μας κρατάει καθηλωμένους. Παραπέμπουν σε ένα κράτος συγκεντρωτικό. Το τελευταίο συγκεντρωτικό κράτος στην Ε.Ε.» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Αυτό τον ευτελισμό, αυτήν την ισοπέδωση του δήμου δεν τη δέχομαι, δεν πρόκειται να συμπράξω, δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αυτό το έκτρωμα», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συσχέτισε τη «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» με τις ευρύτερες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να καταλάβει τους δήμους το 2014, όταν ήταν “καβάλα στο κύμα”, και τώρα προσπαθεί να μπει από την “πίσω πόρτα” στους δήμους κάνοντάς το, είτε με αλχημείες του τύπου “Ανάπλαση Αθήνας”, είτε με την ευρύτερη αλχημεία αλλαγής του εκλογικού συστήματος».

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «όλοι μπορούν να έχουν επιφυλάξεις ή επιμέρους αντιρρήσεις για διάφορα πράγματα, αυτό που πρέπει όμως να έχουμε κατά νου είναι πως έχουμε χρέος ο χώρος να προχωρήσει ενωμένος». «Πριν από μερικούς μήνες είχαμε εκλογές, 212 χιλιάδες άνθρωποι ήλθαν στις κάλπες. Ο κόσμος επέλεξε την κυρία Γεννηματά κι εμείς έχουμε χρέος να τη στηρίξουμε», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.