- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει τον βανδαλισμό των τάφων στη Νίκαια
Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσβολή της ηθικής αξίας του σεβασμού των νεκρών
Τον αποτροπιασμό του για τους βανδαλισμούς σε τάφους Εβραίων στη Νίκαια εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.
Οι καταστροφές σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο εβραϊκό τμήμα του Γ' Νεκροταφείου Αθήνας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Δεν είναι απλά ένα ακόμα περιστατικό αντισημιτισμού. Δεν αποτελεί μόνο ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, προσβάλλει την ηθική αξία του σεβασμού των νεκρών που πρεσβεύουν και υιοθετούν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και ο ίδιος ο πολιτισμός μας.
» Εάν παραμείνουμε απαθείς θεατές των αποτρόπαιων πράξεων που εκπορεύονται από τους οπαδούς του μίσους και του φανατισμού, θα είναι σαν να ανοίγουμε εμείς, ξανά, τις πόρτες στη βαρβαρότητα, επιτρέποντας την επιστροφή στην πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Στην περίοδο που τα ανθρώπινα όντα έχασαν την ανθρώπινη υπόστασή τους.
» Ο αντισημιτισμός δεν είναι παρά το σύμπτωμα εκείνης της σκοτεινής περιόδου, που είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει να βιώσει ξανά.
» Καλούμε τις Αρχές του τόπου, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, να δώσουν ένα δυναμικό παρών, δίπλα στην εβραϊκή κοινότητα, δηλώνοντας τη σθεναρή αντίδρασή τους στον αντισημιτισμό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προληπτική αλλαγή μηχανής στην Οινόη
Eίχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα
Επιχείρηση του Λιμενικού με 38 άτομα στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων
Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές
Οι εικόνες του συρμού έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες
Τι δήλωσαν επιβάτες του αεροσκάφους
Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για το δίκτυο ιρανικής κατασκοπείας στην Ελλάδα από Αζέρους πράκτορες «χαμηλής και μεσαίας στρατολόγησης».
Βανδαλίστηκε από αγνώστους όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα σε δημοπρασία
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.