Ελλαδα

Λέσβος: Οργή κατά Τσίπρα - 3.000 κάτοικοι στους δρόμους (εικόνες, video)

Σε αστυνομικό κλοιό το νησί - Μικρής έκτασης ένταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsopras.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 στη Μυτιλήνη όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν στο σημείο όπου απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

Τους διαδηλωτές απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και κάποιοι πέταξαν φωτοβολίδες, ωστόσο λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

les.jpg

les1.jpg

Όπως μεταφέρουν ωστόσο τα τοπικά Μέσα, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν περίπου 3.000 άτομα. 

Χαρακτηριστικά της κινητοποίησης είναι τa βίντεο του emprosnet από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς, όπου οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τον ΦΠΑ στα νησιά και το προσφυγικό. Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, η κινητοποίηση αυτή εκτιμάται ως μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων δέκα ετών.

 

 

 

 


Μεταφέροντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ο δημοσιογράφος του Spiegel Γιώργος Χρηστίδης έχει αναρτήσει στο Twitter από διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών που ζητούν αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, αλλά και φωτογραφίες καταστηματαρχών του νησιού που διαμαρτύρονται για τις οικονομικές αδικίες και κατοίκων που ζητούν την εκκένωση της Μόριας. Όπως τονίζει, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στο σημείο της ομιλίας Τσίπρα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στο μεταξύ πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στη Μυτιλήνη λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρατευτεί ολόκληρη η δύναμη του λιμενικού σώματος στο νησί, 7 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Λόγω των πρόσφατων περιστατικών με την Τουρκία στο νησί έχει μεταβεί και ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες, προκειμένου να προστατευθούν οι επικοινωνίες του πρωθυπουργού.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανάρτησε στα κοινωνικά μέσα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης, κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο που απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ