Ελλαδα

Νέα προσφυγή από κατοίκους στο ΣτΕ για το Ελληνικό

Η τρίτη κατά σειρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού
Παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού © ATHENS VOICE

Η τρίτη κατά σειρά προσφυγή κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, κατατέθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή προέρχεται από 32 κατοίκους όμορων δήμων και συγκεκριμένα των Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας.

Είχε προηγηθεί η προσφυγή 507 κατοίκων της περιοχής (78 κατοίκων του Κάτω και Άνω Ελληνικού, κάτοικων από τον Άγιο Κοσμά, Αργυρούπολη και τους όμορους Δήμους) και δύο οικολογικών οργανώσεων.

Και η τρίτη προσφυγή στρέφεται κατά του από 1ης Μαρτίου 2018 Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.

Υποστηρίζουν ότι το διάταγμα αυτό (της 1ης Μαρτίου 2018) είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου, όπως είναι αντίθετο και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις, αλλά προσκρούει και στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 32 προσφεύγοντες, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζουν, ότι η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται και ότι έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Τέλος, σημειώνουν ότι έπρεπε να είχε τεθεί η «εκποίηση» της έκτασης σε δημοψήφισμα, ως εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.