Ελλαδα

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με μπαταρίες στην Ξάνθη - Εκκενώθηκαν οικισμοί (video)

Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotia.png

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε στο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου μπαταρίων όπου υπάρχουν ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυρσοβεστικής από Ξάνθη αλλά και από την Καβάλα έσπευσαν στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να απονέει ανησυχία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.

Μεγάλη φωτιά στo εργοστάσιο Sunlight

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με  πληροφορίες του xanthi2.gr λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου.

Μεγάλη φωτιά στη sunlight- Απομακρύνθηκαν κάτοικοι οικισμών

Εκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Στις 17.30 έχει αποφασιστεί έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της μόλυνσης. Στο σημείο του εργοστασίου και της γύρω περιοχής αναμένεται να γίνει σχετική μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου, τις επόμενες ώρες.

Πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation ενώ σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς.

Η εταιρία Sunlight είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής, από τις σημαντικότερες στον κλάδο της στον πλανήτη και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για διάφορες χρήσεις και, κυρίως, για την αμυντική βιομηχανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ