Ελλαδα

Απροσπέλαστο σήμερα το κέντρο της Αθήνας - Πορείες για ΔΕΗ, συντάξεις και νοσοκομεία

Αναλυτικά τα αιτήματά τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταλαιπωρία θα περιμένει σήμερα όσους κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας λόγω των τριών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας - πορειών που έχουν προγραμματίσει ξεχωριστά ΔΕΗ, συνταξιούχοι και ΠΟΕΔΗΝ.

Την αρχή κάνουν στις 10:00 το πρωί οι συνταξιούχοι, στην πλατεία Κοτζιά, που  διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019.

Στις 10:30 η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την  πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης. Στη συνέχεια, και ενόψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχέδιου στη Βουλή θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:30, στην πλατεία Συντάγματος.

Τέλος, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔΗΝ, στις 10:30, έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελόκηπους διαμαρτυρόμενη για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις δημόσιες δομές υγείας στην περιφέρεια, 5ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 για την Αττική και συγκέντρωση στις 10:30 έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες κάτω του 5% του ΑΕΠ», «οι πολίτες βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράζουν Υπηρεσίες Υγείας, η ποιότητα των οποίων συνεχώς υποβαθμίζεται». «Η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία το έτος 2018 μειώνεται 370 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2017» προσθέτει.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «εμφανείς είναι οι ελλείψεις των νοσοκομείων σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό", ενώ «η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν υφίσταται. Οι ΤΟΜΥ αδυνατούν να στελεχωθούν και οι ασθενείς συνωστίζονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων με απίστευτη ταλαιπωρία ωρών».