Ελλαδα

Ασθενοφόρο που μετέφερε νεογέννητα δίδυμα ενεπλάκη σε τροχαίο - Στην εντατική η αναισθησιολόγος

Στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ambulance23.jpg

Απίστευτο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της δύο νεογέννητων από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένα Ι.Χ. φορτηγάκι, τραυματίστηκε μία γιατρός, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου με σοβαρά κατάγματα στα πλευρά και στον θώρακα.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι όταν οι γιατροί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έκριναν αναγκαία τη μεταφορά δύο νεογέννητων διδύμων στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τη διακομιδή των νεογνών με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, ενώ στο ασθενοφόρο επιβιβάστηκαν -όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές- μία νεογνολόγος και μία αναισθησιολόγος.

Κι ενώ η επιχείρηση όδευε προς την επιτυχή ολοκλήρωσή της, καθώς το ασθενοφόρο είχε φτάσει ήδη στο Ηράκλειο και κινούνταν στη λεωφόρο Κνωσού πολύ κοντά στο Βενιζέλειο, ξαφνικά την πορεία του ανέκοψε το αγροτικό φορτηγάκι, με αποτέλεσμα ο οδηγός του ΕΚΑΒ να φρενάρει απότομα για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Σύμφωνα με άρθρο του cretapost.gr, από την ξαφνική ενεργοποίηση του συστήματος πέδησης η αναισθησιολόγος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι μετέχοντες στη διακομιδή όπως και τα δύο νεογνά είναι καλά στην υγεία τους.

Η τραυματισμένη γιατρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο και λόγω των πολλαπλών και σοβαρών καταγμάτων που υπέστη, κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα αίτια του τροχαίου διερευνώνται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ