Ελλαδα

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου σχολιάζει στην A.V. την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη 

«Άδικος και βίαιος περιορισμός του δικαιώματος στην εκπαίδευση»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

“Δεν θα σας καταστήσω σοφότερο με το αυτονόητο σχόλιο μου, που αναφέρεται στο ό,τι οποιοδήποτε νομικό ή δικονομικό επιχείρημα δεν αμβλύνει τη βιαιότητα, το άδικο οποιουδήποτε περιορισμού στο δικαίωμα στην εκπαίδευση”.

Με αυτόν τον πολύ χαρακτηριστικό όσο και σαφή τρόπο σχολιάζει σήμερα στην A.V. η κορυφαία Ελληνίδα καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου την υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, αλλά και άριστου φοιτητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Δημάκη, ο οποίος διεκδικεί για 28η μέρα το δικαίωμά του να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» γεωεντοπισμού τα μαθήματά του στην πανεπιστημιακή σχολή όπου φοιτά. 

Την ίδια στιγμή, αρνητική είναι η σχετική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο ως άνω αίτημα του Βασίλη Δημάκη, με τον τελευταίο να προβαίνει στην εξής δραματική δήλωση:

"Λυπάμαι που η δικαιοσύνη ποδηγετήθηκε τόσο αισχρά, εκριζώνοντας τη Δημοκρατία εκ θεμελίων. Δεν έχω να πω τίποτ' άλλο. Είστε στυγνοί δολοφόνοι και η κοινωνία το ξέρει. Τα υπόλοιπα θα τα πει η κοινωνία, μετά το θάνατό μου”…