Ελλαδα

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικό drone (εικόνες)

Για πρώτη φορά στα χρονικά των παραβιάσεων στο Αιγαίο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο εκσυγχρονισμός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποτελεί προτεραιότητα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει δώσει εντολή να πέσει πολύ χρήμα για την αγορά όπλων που θα βελτιώσουν το αξιόμαχο του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Η Άγκυρα έχει προμηθευτεί μεταξύ άλλων και μη επανδρωμένα πτητικά μέσα (drones), τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για κατασκοπεία. Η ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό, ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου. Τη Μεγάλη Πέμπτη τα ελληνικά F-16 χρειάστηκε να αναχαιτίσουν για πρώτη φορά στα χρονικά ένα τουρκικό drone.

Σύμφωνα με άρθρο στο militaire.gr, ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου. Άμεσα ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι, κατευθύνθηκαν στην περιοχή που πετούσε το UAV ANKA και το εντόπισαν. Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους ,αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον ελληνικό. Τα F-16 παρακολούθησαν τη πτήση του, μέχρι οι Τούρκοι να το αποσύρουν οριστικά.

Το UAV ANKA είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα στα τουρκικά παράλια.