Ελλαδα

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΑΘ: «Και διαμαντένιοι να είναι οι αγωγοί, κάποια στιγμή θα χαλάσουν»

Εξήγησε ότι άλλο η αποκατάσταση της βλάβης και άλλο της παροχής του νερού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μόνο οι υψηλότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης έχουν ακόμη πρόβλημα με την υδροδότηση σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργο Αρχοντόπουλο.

«Η βλάβη αποκαταστάθηκε Παρασκευή μεσημέρι και μετά υπήρξε μια διαδικασία καθαρισμού από τις λάσπες που κράτησε 16-18 ώρες», είπε ο κ. Αρχοντόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6. Ο πρόεδρος των εργαζομένων εξήγησε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αποκατάσταση της βλάβης και στην αποκατάσταση της παροχής νερού. «Έπρεπε να γεμίσει όλο το δίκτυο που έχει έκταση 2.200 χλμ. αλλά και οι δεξαμενές», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ήταν η μεγαλύτερη ζημιά από το 2004. Κατά τον κ. Αρχοντόπουλο «κάποιες μεγάλες ζημιές θα συμβούν. Δεν είναι ότι τα πράγματα πάνε καλά, και διαμαντένιοι να είναι οι αγωγοί κάποια στιγμή θα χαλάσουν. Δυστυχώς όλα τα μηχανήματα κάποια στιγμή χαλάνε».

Διευκρίνισε μάλιστα «στην τεχνική υπηρεσία εργάζονται 360 άτομα καθώς από τον Ιούλιο του 2017 και μετά ήρθαν 150 μόνιμοι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ» ενώ πρόσθεσε ότι «ο αγωγός ελέγχεται καθημερινά με μπαρόμετρα και έτσι βρήκαμε τη διαρροή».