Ελλαδα

Επιστρέφει η σκόνη από την Κυριακή

Το φαινόμενο θα είναι περισσότερο έντονο στην Κρήτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ύστερα από μια ανάπαυλα δύο ημερών, η σκόνη αναμένεται να επιστρέψει στις νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας από την Κυριακή το απόγευμα και θα παραμείνει έως και την Τρίτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν τη σημαντική μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια από το απόγευμα της Κυριακής έως και τη Δευτέρα και την Τρίτη το φαινόμενο θα περιοριστεί στα νότια. Από την Τετάρτη η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει.

Προειδοποιήσεις για την Κρήτη

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωση της ενημερώνει τους πολίτες ότι θα υπάρξουν και πάλι το επόμενο διήμερο υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και το φαινόμενο σύμφωνα με την ανακοίνωση θα επηρεάσει ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συστήνει σε άτομα αυξημένου κινδύνου και σε παιδιά να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση και δραστηριότητα ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα να ακολουθούν την προτεινόμενη από γιατρούς αγωγή.