Ελλαδα

Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονιά στη Φλώρινα - Η αφρικανική σκόνη κάλυψε την Κρήτη (εικόνες)

Ο καιρός τρελάθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xx.jpg

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φλώρινας με απόφαση του δήμαρχου Γιάννη Βοσκόπουλου λόγω της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ αντίθετα οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η επιδείνωση του καιρού στην πόλη της Φλώρινας έριξε τη θερμοκρασία, ενώ τα πάντα όπως φαίνεται και από φωτογραφίες χρηστών του Facebook τις οποίες αναδημοσιεύει το neaflorina.gr, καλύφθηκαν από μία παχιά στρώση χιονιού.

florina1.jpg

florina2.jpg

florina3.jpg

Και ενώ σε βόρειες περιοχές της χώρας όπως η Φλώρινα, η Καστοριά και η Πτολεμαΐδα έχουν εκδηλωθεί χιονοπτώσεις και επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, στα νότια και συγκεκριμένα στην Κρήτη το τοπίο θυμίζει Σαχάρα λόγω της αφρικανικής σκόνης.

kriti1.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η κίτρινη σκόνη την Πέμπτη είχε φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο είναι όλο και πιο συχνό στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες αναγκάστηκαν να κυκλοφορούν με μαντήλια ή μάσκες ώστε να μην την εισπνεύσουν, ενώ προσήλθαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου 17 άτομα, ενώ στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ρεθύμνου από 4.

kriti2.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

kriti3.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ