Ελλαδα

Καλαμάτα: Βρήκαν κοριό στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη -Μετέδιδε live τις συνομιλίες της

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο υπολογιστή πριν αναλάβει καθήκοντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aleif.jpg
tharrosnews.gr

Κοριό παρακολούθησης «φυτεμένο»  στον υπολογιστή της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, εντόπισαν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο γραφείο της οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr που επικαλείται πληροφορίες από έγκυρες πηγές το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης δεν αποκλείεται – και εξετάζεται σοβαρά- να είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο υπολογιστή και πριν αναλάβει καθήκοντα η κυρία Αλειφέρη.

Live… μετάδοση 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυρία Αλειφέρη εκμυστηρεύτηκε με απόλυτη μυστικότητα επισκεπτόμενη τον εισαγγελέα τις υποψίες της ότι τους τελευταίους μήνες όσα λέει στο γραφείο της στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δεν περιορίζονται σε αυτή και τους συνομιλητές της. Έτσι, χθες το πρωί, παρουσία του εισαγγελέως υπηρεσίας, μεγάλη ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας έφτασε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας. Πρώτα απ’ όλα ερευνήθηκε εξονυχιστικά το ίδιο το γραφείο της κυρίας Αλείφερη ως χώρος, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονταν εκεί. Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εντοπίσουν «ύποπτο υλικό» στο σταθερό υπολογιστή που είχε στον γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης. Ειδικότερα, βρέθηκε μέσα στον πύργο του υπολογιστή μηχάνημα παρακολούθησης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δυνατότητα μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο όσων γίνονταν στο γραφείο. Μάλιστα, ο υπολογιστής κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και θα σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα.

Εκτεταμένη έρευνα
Παράλληλα, η ομάδα των αστυνομικών έλεγξε και τους υπόλοιπους υπολογιστές στο γραφείο υποδοχής και γραμματείας της αντιπεριφερειάρχη, ενώ έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και στο Τμήμα Πληροφορικής.  Επίσης, ελέγχθηκαν τα γραφεία των διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την πιθανότητα να παρακολουθούνται και αυτοί.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η κυρία Αλειφέρη φανερά σοκαρισμένη από τις εξελίξεις προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Διενεργήθηκε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο γραφείο μου υπάρχει υποκλοπή ή παρακολούθηση συνομιλιών. Θέλω να πω πως ό,τι ευρήματα υπάρχουν έχουν κατασχεθεί και αναμένουμε από τα εργαστήρια και τις εισαγγελικές Αρχές τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει και διερευνάται είναι να διασφαλιστεί το σύνολο της λειτουργίας της διοίκησης. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, θα σας ενημερώσω».
Η κυρία Αλειφέρη δε θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες και το μόνο που διευκρίνισε ήταν πως η ίδια απευθύνθηκε στις εισαγγελικές Αρχές.

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε άμεσα και την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χθες το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ