Ελλαδα

Δίνεις πανελλήνιες και θέλεις δωρεάν συμβουλές για το μηχανογραφικό;

Πέρνα κι εσύ μια βόλτα από το Spoudase Festival, τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική γιορτή στην Ελλάδα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4152157_1.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ήταν μια ιδέα που έλειπε και έγινε μια ευκαιρία που ανοίγει δρόμους. Είσοδος ελεύθερη, εγγραφή απαραίτητη στο www.spoudasefest.gr. Το Spoudase Festival, το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα, που συγκέντρωσε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες την πρώτη χρονιά που συνέβη, επιστρέφει στις 19 και 20 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να γνωρίσει κάθε ενδιαφερόμενος από κοντά τα επιμορφωτικά και επιστημονικά προγράμματα όλων των επιπέδων.

2o Spoudase Festival 19 & 20 Mαϊου στην Τεχνόπολη

Φιλοξενώντας περισσότερους από 350 εκθέτες, κληρώνοντας  300 και πλέον υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές δημοσίων Πανεπιστημίων, Κολεγίων αλλά και πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων e-learning, πραγματοποιώντας 250 workshops και σεμινάρια και δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με περισσότερους από 150 συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθιερώνεται ως το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό event της χώρας.   

Άκου τι έχουν πουν αυτοί που πέτυχαν

Key note speakers, προσωπικότητες των Επιστημών με παγκόσμια απήχηση, παίρνουν το λόγο κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Spoudase Festival και στα 250 workshops και σεμινάρια μοιράζονται τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους για τις Σπουδές, την επιμόρφωση, τις επιστήμες, την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.  

Λίγο πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το who is who της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αν κάποτε η βοήθεια για την απαιτητική δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων έμοιαζε σενάριο φαντασίας, στο Spoudase Festival είναι μια οργανωμένη ενότητα που αφορά χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους. Δωρεάν ψυχομετρικά τεστ, δωρεάν συμβουλές για το μηχανογραφικό και την σωστή δημιουργία βιογραφικού από εξειδικευμένους συμβούλους, απαντούν σε κάθε ερώτημα που μπορεί να σε απασχολεί.

Τα σχολεία της Ελλάδας δείχνουν τη δημιουργικότητά τους

Το Spoudase Festival θα επισκεφθούν πάνω από 150 σχολεία της χώρας, όχι μόνο από τις μεγάλες πόλεις αλλά και από ακριτικές περιοχές παρουσιάζοντας τα εκθέματά τους.

Ψάχνεσαι για υποτροφία;

Κατά την διάρκεια της προφεστιβαλικής περιόδου, μπορείς να δηλώνεις ενδιαφέρον για όλους τους Φορείς και τα Μεταπτυχιακά που συμμετέχουν στο 2o Spoudase Festival στην σελίδα registration www.spoudasefest.gr και οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων θα επικοινωνούν μαζί σου. Γιατί αν το σκεφτείς καλά, ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσεις το όνειρό σου. Γιατί να μην διεκδικήσεις τη δυνατότητα μιας υποτροφίας;  

Η εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από μία λέξη

Καθηγητές με μεράκι, όραμα, μαθητές και φοιτητές που δεν τα βάζουν κάτω παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρά τις περικοπές και την οικονομική ασφυξία, προσπαθούν να καινοτομούν για να φέρουν την εκπαίδευση στο κατώφλι του μέλλοντος. Πιστεύοντας σθεναρά στον πλούτο δραστηριοτήτων που διέπει τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Ελλάδας, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ο χρόνος και ο τόπος που όλες καινοτομίες, τα εκθέματα, οι δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των Βαθμίδων της Εκπαίδευσης θα συναντηθούν υπάρχει και λέγεται 2o Spoudase Festival!

Παραδείγματα; Η φόρμουλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ομάδα Centaurus Racing Team πατάει γκάζι και έρχεται με φόρα στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς στην Τεχνόπολη.

Τα «μυαλά» του ΕΜΠ σκάνε με τον «Πυρφόρο ΙΙ» και η ομάδα Prometheus Team NTUA θα παρουσιάσει τη δουλειά και το όχημα της, το οποίο έχει αποσπάσει 3 βραβεία Off-track (εκτός πίστας -κατάταξης) και πολλά άλλα.

28515094_346672029070039_7378840171198869529_o.jpg

Το Μαράσλειο και η ομάδα διαστημικής Αποστολή CanCan-Cansat 2018 «εκτοξεύουν» τα όνειρά τους κατασκευάζοντας ξανά δορυφόρο και προσγειώνονται στο Spoudase Festival.

Πώς θα σου φαινόταν ακόμα ένας διαδραστικός περίπατος στην Ακρόπολη ή μία περιήγηση με ρομποτικό όχημα στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για άτομα με προβλήματα κινητικότητας; Ο Όμιλος Ρομποτικής #Ράλλειων Πειραματικών Δημοτικών σχολείων Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στο 2o Spoudase Festival στην Τεχνόπολη (19&20 Μαϊ) παρουσιάζοντας τα εκθέματά του στον ένθετο χώρο της Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Spoudase Festival επενδύει στην ανάδειξη, των ανθρώπων και των φορέων που πειραματίζονται και καινοτομούν, τοποθετώντας τις σπουδές στο κατώφλι του μέλλοντος! Ζήσε κι εσύ από κοντά το πιο ζωντανό εκπαιδευτικό ραντεβού που φέρνει τους επισκέπτες πιο κοντά από ποτέ με την εκπαιδευτική κοινότητα και την αγορά εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ