Ελλαδα

Παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία η Ρωσίδα πληροφοριοδότης της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου

Η Μαρία Εφίμοβα, το βαθύ λαρύγγι για τα Panama Papers, βρίσκεται στην Ελλάδα και φοβάται για τη ζωή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
galizia-malta.jpg
EPA/DOMENIC AQUILINA

Η Μαρία Εφίμοβα, η Ρωσίδα πληροφοριοδότης της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια και πρώην εργαζόμενη της Pilatus Bank παραδόθηκε χθες το βράδυ στις ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Συντάγματος, σύμφωνα με τους Times της Μάλτας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εφίμοβα ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε πως η εταιρεία με έδρα τον Παναμά Egrant ήταν ιδιοκτησίας της συζύγου του Μαλτέζου πρωθυπουργού Michelle Muscat.

Η ίδια πηγή μεταδίδει ότι η Εφίμοβα φοβάται για τη ζωή της και παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές στο πλαίσιο του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από τις Αρχές της Μάλτας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Εφίμοβα ήρθε στην Αθήνα για να ψηφίσει για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Η ελληνική αστυνομία φέρεται να επιβεβαίωσε στο μαλτέζικο μέσο ενημέρωσης τη σύλληψή της.

Η Εφίμοβα έχει εγκαταλείψει από τον Ιούνιο τη Μάλτα, αφότου ενημέρωσε πρώτα τις Αρχές της χώρας πως η οικογένειά της στη Ρωσία δέχεται εκφοβισμούς κι απειλές. Η ίδια αντιμετωπίζει στη Μάλτα κατηγορίες για απάτη έπειτα από μήνυση της που κατέθεσε η Pilatus Bank.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ