Χαϊδάρι: Προσβάλλει αισθητικά η σχεδιαζόμενη πεζογέφυρα στο Παλατάκι λένε οι αρχαιολόγοι
«Το μνημείο θα ασφυκτιά πίσω από τις σύγχρονες κατασκευές, με αποτέλεσμα την οριστική υποβάθμισή του»
«Την ανησυχία του και την αντίθεσή του για την χωροθέτηση του ακρόβαθρου της προτεινόμενης πεζογέφυρας στη θέση Παλατάκι στο Χαϊδάρι Αττικής», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Ο ΣΕΑ τονίζει ότι «η κατασκευή αυτή, σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων, προβλέπεται να εδραστεί εντός χώρου που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός και διατηρητέος τόπος (ΦΕΚ 832/Β/1979), ενώ παράλληλα αποτελεί τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, γνωστού με την ονομασία "Παλατάκι", επίσης χαρακτηρισμένου ως νεώτερο μνημείο και ως "οίκημα χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας" (ΦΕΚ 1364/Β/1976)».
Ο ΣΕΑ αναφέρει ότι «το ακρόβαθρο της πεζογέφυρας προβλέπει μια ογκώδη κατασκευή, η οποία θα περιλαμβάνει ελικοειδή κλίμακα και μεγάλο ανελκυστήρα. Αυτό σημαίνει ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από το κηρυγμένο μνημείο θα υψωθεί ένας όγκος που θα βλάπτει οπτικά και αυτό και τον περιβάλλοντα χώρο του. Η κατασκευή του στην προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή θέση προσβάλλει αισθητικά το μνημείο, έργο αναφοράς στην περιοχή για τη νεότερη πολιτιστική κληρονομιά, το οποίο θα ασφυκτιά πίσω από τις σύγχρονες κατασκευές, με αποτέλεσμα την οριστική υποβάθμισή του», προσθέτει η ανακοίνωση. Και καταλήγει «ότι υπάρχει δυνατότητα κατασκευής της πεζογέφυρας σε εναλλακτική θέση, όπως έχει άλλωστε προβλεφθεί από τη μελέτη, λύση η οποία διασφαλίζει την προστασία του μνημείου, συγχρόνως με την εξυπηρέτηση του κοινού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Άνοιξη είναι δειλά - δειλά εδώ
Μια στιγμή που περίμεναν για χρόνια
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.