Ελλαδα

Γιάννης Βρούτσης: Εκτοξεύτηκε η μερική απασχόληση - Λιγότερες προσλήψεις τον Φεβρουάριο

Αναλυτικά στοιχεία από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vroutsis2342342.jpg
EUROΚΙNISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για ανησυχητικά μηνύματα από τον τομέα της εργασίας κάνει λόγο ο Γιάννης Βρούτσης.

Παρουσιάζοντας στοιχεία από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ,  ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η μερική απασχόληση ολοένα και διευρύνεται, την ώρα που 1 στους 3 μισθωτούς στην Ελλάδα απασχολείται με «μισθούς βοηθήματα των 327 ευρώ».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βρούτση:

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Φεβρουαρίου 2018, καταδεικνύουν ότι οι αρνητικές επιδόσεις στην αγορά εργασίας συνεχίζονται.

» Η μερική απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας απόλυτα της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται. Ταυτόχρονα το ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης υπολείπεται σημαντικά έναντι της αντίστοιχης περυσινής επίδοσης.

» Επιπλέον, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης συνεχίζουν να αντικαθίστανται με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης: 1 στους 3 μισθωτούς στην Ελλάδα απασχολείται πλέον με μερική απασχόληση και με “μισθούς βοηθήματα” των 327 ευρώ!

» Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ:

I. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις Φεβρουαρίου, εκτινάχθηκαν στο 56,33%, ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο στο 43,67%! (Σχήμα 1). Επισημαίνεται η πλήρης αντιστροφή της τάσης: το μήνα Φεβρουάριο του 2014 οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,16%, ενώ οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης περιορίζονταν στο 48,84%.

ergani-1.jpg

» Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τη θλιβερή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: μια αγορά εργασίας με πολύ χαμηλές προσδοκίες και προοπτικές για άνεργους και εργαζομένους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ