Ελλαδα

Μια εβδομάδα πίσω από τα κάγκελα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν - Χωρίς τέλος οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stratiotikoi.jpg

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε τουρκικό έδαφος, έχοντας περάσει τα σύνορα στον Έβρο.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο οπλίτης/λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν για έβδομη ημέρα πίσω από τα κάγκελα σε φυλακή της Αδριανούπολης, την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο για την αποκλιμάκωση της έντασης και την εύρεση μιας λύσης που θα οδηγήσει τους συλληφθέντες πίσω στις οικογένειές τους.

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας του να μεταφέρει μήνυμα στην Άγκυρα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έθεσε το ζήτημα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ -κίνηση που προκάλεσε όμως την έντονη ενόχληση του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει», επαναλαμβάνοντας ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν τα σύνορα.

 

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, πάντως, να παραδέχεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής των δύο συλληφθέντων από την Τουρκία, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο.

 

 

Το κελί

Ο πατέρας του ανθυπολοχαγού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, ανέφερε ότι «περιμένουμε το πόρισμα του εισαγγελέα», προσθέτοντας ότι «τα παιδιά ήταν καλά» και «προς το παρόν αντέχουμε».

«Πληροφορηθήκαμε ότι το κελί δεν είναι και τόσο χάλια ότι έχει μέσα τις απαραίτητες ανέσεις δηλαδή τουαλέτα, μπάνιο και ζεστό νερό ακόμα, ότι έχουν ένα μπαλκονάκι που μπορούν να βγαίνουν έξω λίγο να ξεσκάνε. Αν μπορούν να συνεννοηθούν με το προσωπικό εκεί της φυλακής, εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν μπορούν.

» Ενημέρωσε ο διευθυντής των φυλακών για το πρόγραμμά τους, για το πότε τρώνε, πότε κάνουν άλλες δραστηριότητες. Μια φορά τον μήνα θα μπορούν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία» ανέφερε από τη μεριά του ο Νίκος Κουκλατζής, θείος του Έλληνα λοχία που κρατείται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ