Ελλαδα

Αλαλούμ στο μετρό: Ανοιχτές στο Σύνταγμα οι μπάρες τις ώρες αιχμής

Τεράστιες οι ουρές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλαλούμ επικράτησε με το κλείσιμο των πυλών στο μετρό και ειδικά στον σταθμό του Συντάγματος.

Στις ώρες αιχμής παρατηρήθηκαν τεράστιες ουρές, με τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ που βρίσκονταν στο σημείο να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 4 Μαρτίου, έκλεισαν για πρώτη φορά τα τουρνικέ στον σταθμό του μετρό του Συντάγματος και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι τις 15 Μαρτίου πρόκειται να κλείσουν σταδιακά σε όλους τους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Ωστόσο, τη Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι κάποιες μπάρες δεν λειτουργούσαν κι έτσι οι επιβάτες περιορίζονταν σε λιγότερες από τις προβλεπόμενες πύλες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος, οι ουρές να είναι τεράστιες, οι επιβάτες να διαμαρτύρονται και τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Έτσι, αποφασίστηκε για τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα το κλείσιμο των πυλών κατά το διάστημα 5-10 και 12-14 Μαρτίου, να ενεργοποιείται εκτός ωρών αιχμής, δηλαδή 10 π.μ. έως 3 μ.μ. και μετά τις 9 το βράδυ.

Επόμενος σταθμός η 11η Μαρτίου, οπότε προγραμματίζεται το κλείσιμο των πυλών σε «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Αλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή).

Η πύλη των ΑμεΑ και ανέργων θα κλείσει οριστικά στις 15 Μαρτίου οπότε και θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών σε όλους τους σταθιμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.