Ελλαδα

Ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη: Νέα έκθεση φέρνει στοιχεία για σκηνοθετημένη αυτοκτονία

Βίντεο – ντοκουμέντο από την 44χρονη μέσα στο αυτοκίνητο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Πορεία αντιεξουσιαστών 2

Με θρίλερ χωρίς τέλος μοιάζει η υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη μετά την έκθεση του πραγματογνώμονα της οικογένειας.

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατο της 44χρονης χήρας, στην πολυσέλιδη αναφορά του ο σύμβουλος της οικογένειας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός, Ειδικός Ερευνητής – Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού, κάνει λόγο για σωρεία λαθών και παραλείψεων κατά την πρώτη αυτοψία που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που σκηνοθετήθηκε, ώστε να παραπέμπει σε αυτοκτονία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στα συμπεράσματα της έκθεσης: «Η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, πάντως περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτια επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος». Σύμφωνα πάντως με τον ιατροδικαστή που είχε εξετάσει τη σορό της άτυχης γυναίκας αλλά και τη δικογραφία, η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε.

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο ειδικός ερευνητής που επιλέχθηκε από τον δικηγόρο των παιδιών και του αδελφού της Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλη Ταουξή, ισχυρίζεται μάλιστα ότι η 44χρονη ήταν στη θέση του συνοδηγού και μετά μεταφέρθηκε από τους δολοφόνους της στο πίσω κάθισμα, όπου και βρέθηκε νεκρή.

lagoudi-autokinito-1.png

Στη φωτογραφία αυτή φαίνεται ξεκάθαρα το σημάδι από το παπούτσι της 44χρονης στο τζάμι πίσω από τη θέση του συνοδηγού που αναφέρει στο πόρισμά του και ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος μιλά ξεκάθαρα για σκηνοθετημένη αυτοχειρία που στο βάθος υποκρύπτεται εγκληματική ενέργεια. Και όπως εκτίμησε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, Β. Ταουξής, το αποτύπωμα αυτό αποκαλύπτει, σύμφωνα με τον ίδιο, την απέλπιδα προσπάθεια της γυναίκας να βγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Η Ειρήνη στη φωτογραφία, η οποία είναι επεξεργασμένη, φορά ένα λευκό μπλουζάκι και είναι ξαπλωμένη στο πίσω κάθισμα, με το κεφάλι της πίσω από τη θέση του οδηγού και τα πόδια πίσω από τη θέση του συνοδηγού.

lagoudi-autokinito-3.png

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάρτση, η ζώνη ασφαλείας του οδηγού βρέθηκε εκτός αυτοκινήτου, ενώ τα ίχνη αιθάλης στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του οδηγού δείχνουν ότι κάποιος ή κάποιοι έβαλαν τη φωτιά, άνοιξαν την πόρτα, μετέφεραν την Ειρήνη στο πίσω κάθισμα και ύστερα έκλεισαν ξανά την πόρτα.

Η πόρτα, κατά τον πραγματογνώμονα της οικογένειας, άνοιξε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, λόγω έλλειψης οξυγόνου.

«Αν άνοιγε σε άλλη χρονική στιγμή, δηλαδή μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ αυτή ήταν σε ανάπτυξη και μέχρι να αυτοσβεστεί, θα εισερχόταν στην καμπίνα οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η ατελής καύση του πετρελαίου σε πλήρη καύση, και ως εκ τούτου την εμφάνιση ευρείας έκτασης καταστροφικών αποτελεσμάτων στο αυτοκίνητο, μέχρι και ολική καταστροφή αυτού, και την απανθράκωση του θύματος, γεγονός που δεν συνέβη.

lagoudi-autokinito-2.png

»Αν λοιπόν άνοιξε η πόρτα από την Ειρήνη Λαγούδη, σημαίνει ότι ήθελε να απομακρυνθεί από το αναφλεγέν αυτοκίνητο με σκοπό να σωθεί, ενώ θα είχε εξέλθει από το αυτοκίνητο και δεν θα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Αν όμως την πόρτα άνοιξε άλλο άτομο, αυτός είναι και ο δράστης του εμπρησμού έχοντας ανθρωποκτόνο σκοπό, που εν τέλει πραγματοποιήθηκε και μάλιστα κατά τρόπο οργανωμένο και επαγγελματικό, προκειμένου να σκηνοθετηθεί ο θάνατός της ως αυτοχειρία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY