Ελλαδα

Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στις μετεγγραφές

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stelios-misinas.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αλλαγές στο πώς γίνονται οι μετεγγραφές φοιτητών φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο υπερψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις μετεγγραφές αδελφών, στην τροπολογία ενσωματώνονται «οι κατά προτεραιότητα επιλογές των φοιτητών που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια και θα ζητήσουν από κοινού με τα αδέλφια τους τη μετεγγραφή τους σε άλλο αντίστοιχο τμήμα».

«Η προώθηση και ψήφιση της ρύθμισης αποσκοπεί στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και στην αποφυγή καταστρατηγήσεων» αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης που συνοδεύει το σώμα της υπουργικής τροπολογίας.

Παράλληλα, στη διάταξη επισημαίνεται ότι εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέλφια μπορούν, με την παραπάνω σειρά προτεραιότητας, από κοινού να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο Τμήμα:

«1. της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας,
2. σε οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης και
3. στην Περιφερειακή Ενότητα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Μόνο σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς του διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Τα οικονομικά κριτήρια για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ