Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στις μετεγγραφές
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή
Αλλαγές στο πώς γίνονται οι μετεγγραφές φοιτητών φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο υπερψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.
Ειδικότερα, όσον αφορά στις μετεγγραφές αδελφών, στην τροπολογία ενσωματώνονται «οι κατά προτεραιότητα επιλογές των φοιτητών που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια και θα ζητήσουν από κοινού με τα αδέλφια τους τη μετεγγραφή τους σε άλλο αντίστοιχο τμήμα».
«Η προώθηση και ψήφιση της ρύθμισης αποσκοπεί στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και στην αποφυγή καταστρατηγήσεων» αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης που συνοδεύει το σώμα της υπουργικής τροπολογίας.
Παράλληλα, στη διάταξη επισημαίνεται ότι εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέλφια μπορούν, με την παραπάνω σειρά προτεραιότητας, από κοινού να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο Τμήμα:
«1. της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας,
2. σε οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης και
3. στην Περιφερειακή Ενότητα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Μόνο σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς του διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Τα οικονομικά κριτήρια για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.