Ελλαδα

Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Παράλληλα 20 αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας, Νέας Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νομικής ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας Χαροκοπείου και οι σπουδαστές του Τμήματος Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας, εναντιώμενοι στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Νίκος Παπαηλιού


Σήμερα στις 12 ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και οι σπουδαστές διεκδικούν την αυτόνομη ένταξη των τμημάτων τους στο υπό ίδρυση πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά.

«Φοιτητές και σπουδαστές, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο η κυβέρνηση εμφανίζει ως αναβάθμιση, προτάσσουν τις δικές τους ανάγκες και διαδηλώνουν κόντρα στην κατηγοριοποίηση πτυχίων, αποφοίτων και ιδρυμάτων, στην υποχρηματοδότηση, στην υποταγή των σχολών στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, που παραμένουν και ενισχύονται με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», αναφέρεται σε ανακοίνωση των φοιτητών.
Νίκος Παπαηλιού


Παράλληλα 20 αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, με αφορμή τη βίαιη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Λάρισας.

Την κατάληψη καταδίκασε λίγο αργότερα το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του «Κάθε πράξη βίας και διατάραξης της ακαδημαϊκής ειρήνης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συντάσσεται με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το Ίδρυμα».