Ελλαδα

«Παρέμβαση» αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι του Παπαδήμου

Για συμπαράσταση στον Κώστα Γιαγτζόγλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρικάκια που πετάχτηκαν, σύνθημα με κόκκινο σπρέι στο πεζοδρόμιο και πανό που αναρτήθηκε, όλα υπέρ του 29άχρονου κρατούμενου κ. Κώστα Γιαγτζόγλου, ήταν η «παρέμβαση» αντιεξουσιαστών  έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, απόψε Κυριακή απόγευμα.

Λεπτομερέστερα,  η ομάδα των αντιεξουσιαστών έδρασε με αφορμή την απεργία πείνας του φυλακισμένου κ. Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για τις επιθέσεις με βόμβες – δέματα κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων, το Μάρτη του 2017. Ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Παπαδήμος, που είχε τραυματιστεί σχετικά σοβαρά κι έμεινε καιρό στο νοσοκομείο.

Ο 29άχρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού,  για να δικαστεί σχετικά με άλλη υπόθεση.  Η δίκη αναβλήθηκε και, ενώ εκκρεμούσε η μεταγωγή του στη Λάρισα, ο  ύποπτος προχώρησε σε απεργία πείνας,  με αίτημα την παραμονή του στον  Κορυδαλλό. Υπήρξε μάλιστα και η μικροεξέγερση συμπαράστασης  μέρους των κρατουμένων, καθώς και «παρέμβαση» Κουφοντίνα το Σάββατο.