Ελλαδα

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζητούν 17 Τούρκοι υπάλληλοι του Δημοσίου

Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16072124.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Σε παραλία στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών εντοπίστηκαν 17 αλλοδαποί, οι οποίοι με μέριμνα του λιμενικού σώματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από πηγές του Λιμενικού Σώματος πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, δημoσίους υπαλλήλους και δικαστικούς, που έφθασαν στην Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος και ζητούν πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αναμένεται η πλήρης εξακρίβωση των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, στην οποία αναφέρεται: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή "ΠΟΥΝΤΑ" Οινουσσών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ