Ελλαδα

Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν έξω από τη Θάσο

Σύμφωνα με καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
komotini-fishing.jpg

Ανησυχία και αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους των ντόπιων ψαράδων, εξαιτίας της έντονης κινητικότητας που εμφανίζεται στο Θρακικό Πέλαγος από τουρκικά αλιευτικά σκάφη γρι-γρι.

«Πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά. Είναι θέμα χρόνου να φθάσουν στον Θερμαϊκό» ανάφερουν, κάνοντας λόγο για 100 τουρκικά σκάφη σε όλο το Θρακικό Πέλαγος. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας το παραβιάζουν, μπαίνοντας στα ελληνικά ύδατα.

Κάτι τέτοιο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν 5-10 τουρκικά γρι-γρι εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Θάσο.

Σύμφωνα με Έλληνες αλιείς, οι Τούρκοι ψαράδες εκμεταλλεύονται την απουσία του αυστηρού ευρωπαϊκού πλαισίου (δεν ισχύει για αυτούς) προχωρώντας στην αλίευση μεγάλης ποσότητας ψαριών (τόνου στη συγκεκριμένη περίπτωση) με δίχτυα κάτω από 40 χιλιοστά το τετράγωνο (δεν αφήνουν να φύγουν τα μικρά ψάρια). Κατ' αυτόν τον τρόπο καταστρέφουν τον θαλάσσιο πλούτο της περιοχής.

Με πληροφορίες από inkomotini.news

ΠΡΟΣΦΑΤΑ