- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Συνήγορος» της Μπαζιάνα η Γ.Γ. Ισότητας: Η γυναίκα του πρωθυπουργού έχει στόμα και μιλιά
Θέση απέναντι στη «σεξιστική» επίθεση που δέχθηκε η σύζυγος και καθηγήτρια με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή της
Στο πλευρό της Μπέτυς Μπαζιάνα στέκεται η Γενική Γραμματεία Ισότητα και την υπερασπίζεται απέναντι σε όσους την κατέκριναν για την πρόσφατη συνέντευξή της σε εφημερίδα.
«Η κάθε γυναίκα οφείλει να συνεχίσει να μιλά» αναφέρει η Γενική Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη συνέντευξη της συντρόφου του Πρωθυπουργού Μπέττυς Μπαζιάνα.
Ειδικότερα, η Γ.Γ. Ισότητας αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η γυναίκα του Έλληνα Πρωθυπουργού, οφείλει πρωτίστως να μη δίνει συνεντεύξεις, ιδίως πολιτικού περιεχομένου. Και εάν δώσει, οφείλει να δέχεται το σεξισμό που της αναλογεί, όπως κάθε γυναίκα που εμφανίζεται στη δημόσια σφαίρα σε ρόλο άλλο από αυτό της καλής νοικοκυράς και συζύγου, μάνας και αντικειμένου πόθου. Σεξισμό με αίτημα την επιστροφή της στη γωνία της, αυτή της πρωθυπουργικής οικίας και στις αρμοδιότητές της, αυτές της εμφάνισής της σε περιοδικά life style, των δηλώσεών της για τα έπιπλα που επέλεξε για το καθιστικό, για το φαγητό που προτιμάει ο Πρωθυπουργός και για το πού ψωνίζει τα ρούχα της.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μεγάλης μερίδας σχολίων για την πρόσφατη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα, τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες, που θίγονται από το θράσος της να μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις, έτσι όπως τις βίωσε από μέσα, με βάση τη δική της οπτική και τις αξίες της. Αλλά γιατί να έχει οπτική και αξίες; Αφού έχει άνδρα και μάλιστα Πρωθυπουργό».
Η Γ.Γ. Ισότητας επισημαίνει ότι «μέχρι ο γυναικείος λόγος να μπορεί να αρθρωθεί δημόσια και να αντιμετωπιστεί στη βάση των θέσεων που εκφράζει και όχι του φύλου του, η γυναίκα του Πρωθυπουργού, η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η κάθε γυναίκα, οφείλει να συνεχίσει να μιλά».
Και καταλήγει ότι «στέκεται στο πλάι όλων αυτών των γυναικών, ενθαρρύνοντάς τες με το έργο της να μιλούν κάθε φορά δυνατά και καθαρά, μήπως και η φωνή τους σκεπάσει τους λεβέντες που θορυβούν, προσπαθώντας να καλύψουν το λόγο τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.