- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανάληψη ευθύνης για τους βανδαλισμούς στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Aναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης
Την ευθύνη για την επίθεση με βανδαλισμούς που πραγματοποίησαν στις 20 Δεκεμβρίου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανέλαβαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου και αφορμή ήταν η πρόταση του αντιπρύτανη για επιβολή διδάκτρων στους πρωτοετείς φοιτητές.
Αναφέρουν ακόμη στο ίδιο κείμενο πως οι βανδαλισμοί έγιναν και με αφορμή συζήτηση που είχε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνος με φοιτητές στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως υποστηρίζουν ο κ. Ζαπράνης είχε «ειρωνική διάθεση».
Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι :«Στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους ο αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ Σαρτζετάκης πρότεινε την επιβολή διδάκτρων στους πρωτοετείς φοιτητές χρησιμοποιώντας μάλιστα την μνημιώδη φράση "ένα 50αρικο ή 100αρικο θα βοηθήσει να εκτιμήσουμε την αξία των σπουδών"
Την φράση αυτή ξεπέρασε ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης ο οποίος όταν οι φοιτητές του ιδρύματος πήγαν να του παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερα τα ζητήματα της σίτισης και της στέγασης τους, αντέδρασε με ξεκάθαρα επιθετική και ειρωνική διάθεση απεναντί τους. Μάλιστα η απάντησή του σε φοιτήτρια που του εξηγούσε ότι δεν ζητούν κάτι παράλογο, απλά να μπορούν να φάνε, ήταν να της κουνήσει προκλητικά στα μούτρα της το πορτοφόλι του λέγοντας "Να πάρε να φας".»
Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους σημειώνοντας ότι «γι' αυτό και εμείς επιλέξαμε να επιστρέψουμε ένα μερίδιο της βιας που δεχόμαστε καθημερινά σε έναν από τους εκφραστές της στην πόλη μας. Στις 20/12 επισκεφτήκαμε το γραφείο της πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ όπου με απλά μέσα βανδαλίσαμε το γραφείο του πρύτανη στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως τα λεγόμενα και οι πράξεις του καθενός φέρνουν και τις ανάλογες συνέπειες.»
Υπενθυμίζεται ότι οι κουκουλοφόροι είχαν πετάξει μπογιές στα γραφεία, ενώ χρησιμοποιώντας λοστούς και σφυριά προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε τζάμια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Τη στιγμή της επίθεσης στον χώρο δεν βρίσκονταν φοιτητές παρά μόνον ορισμένα στελέχη της πρυτανείας, τα οποία όμως δεν ήρθαν σε επαφή και αντιπαράθεση με τους κουκουλοφόρους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.