Πρωταθλητής κολύμβησης και αριστούχος: Ο Έλληνας που κέρδισε υποτροφία για το Σικάγο (εικόνα)
Άφησε τον Βόλο και πήγε οικότροφος στη Θεσσαλονίκη για να καταφέρει να σπουδάσει στις ΗΠΑ
Υποτροφία για σπουδές Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στην κατηγορία Life Sciences, εξασφάλισε μαθητής από τον Βόλο.
Ο Γιώργος Τζώρτζης, υπότροφος και οικότροφος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια, άφησε πέρυσι την πόλη του και την οικογένειά του και ήλθε στη Θεσσαλονίκη, για να φοιτήσει στο πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου/ΙΒ.
Ανέκαθεν αγαπούσε τη Βιολογία, έχοντας επιτύχει να φτάσει σε τελικούς μεγάλων μαθητικών διοργανώσεων, ωστόσο, η ιστορία του έχει μία ιδιαιτερότητα: Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας κολύμβησης και παράλληλα αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
«Ξεκίνησα να κολυμπώ από 5 χρονών και στην ηλικία των 13 μπήκα στην αγωνιστική κατηγορία. Σίγουρα ο πρωταθλητισμός διαφέρει πολύ από τον απλό αθλητισμό. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά από τη στιγμή που κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ, οι δυσκολίες γίνονται απλά ένα μέρος της καθημερινότητάς μου», εξηγεί ο Γ.Τζώρτζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την στροφή του από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό.
Όσον αφορά στις ανατροπές, που έφερε στη ζωή του η αλλαγή πόλης και τις δραστηριότητες της ηλικίας του, που χρειάστηκε να θυσιάσει, για να συνδυάσει πρωταθλητισμό και διάβασμα λέει: «Όταν ήμουν στη Β' Λυκείου αποφάσισα να αφήσω την πόλη μου, τον Βόλο, και να έρθω στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσω να φοιτήσω στο πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου. Ο λόγος ήταν ότι από μικρό παιδί, εκτός από την κολύμβηση, είχα και όνειρο να σπουδάσω στην Αμερική. Σίγουρα στερήθηκα την οικογένειά μου και τις ευκολίες που έχει ένα παιδί όταν ζει στο σπίτι του. Υπήρχαν ημέρες που ξυπνούσα ξημερώματα στις 5 παρά τέταρτο, για να είμαι στην πισίνα στις 5:30, ώστε να κάνω την πρώτη προπόνηση της ημέρας. Μετά πήγαινα στο ΙΒ και το απόγευμα πάλι στο κολυμβητήριο. Προσπάθησα να είμαι υπεύθυνος και συνεπής σε κάθε μου υποχρέωση, και στο διάβασμα και στην κολύμβηση. Και νομίζω ότι τα κατάφερα. Υπήρξαν φορές που "ζήλεψα" και αναρωτήθηκα, γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι όπως οι συνομήλικοί μου -να βγω, να κάνω διακοπές τα Χριστούγεννα. Γρήγορα το ξεπερνούσα, γιατί ήξερα τι ήθελα».
Σε ό,τι αφορά στην επιλογή των σπουδών Βιοχημείας σημειώνει: «Με ενδιαφέρει πολύ η Βιοχημεία στον άνθρωπο και ο τομέας της έρευνας. Ίσως γιατί λόγω της ενασχόλησής μου με το κολύμπι μου γεννήθηκε το ενδιαφέρον να κατανοήσω σε βάθος και να ερευνήσω τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος». Όσο για την προοπτική ολοκληρώνοντας τις σπουδές του να επιστρέψει για να εργαστεί στην Ελλάδα λέει: «Σίγουρα θα με ενδιέφερε να εργαστώ στην Ελλάδα αρκεί να μπορώ να αξιοποιήσω αυτά που θα έχω μάθει, ώστε να είμαι πραγματικά χρήσιμος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.