Ελλαδα

Φοβούνται νέα επεισόδια και αναβάλλουν τους πλειστηριασμούς

Σε Αθήνα, Πειραιά και Νησιά Αιγαίου - Νομοθετικά μέτρα για την προστασία τους ζητούν οι συμβολαιογράφοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πλειστηριασμοί, συμβολαιογράφοι
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη πλειστηριασμοί, με απόφαση των συμβολαιογράφων Αθηνών και Πειραιώς υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Η εκποίηση πρώτων κατοικιών έχει προκαλέσει ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» (σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015), οι διαδικασίες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά αρχίζουν να περνούν σε φόρμες (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) που δεν μπορούν να ματαιωθούν.

Η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων:

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των  πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας, με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017. 

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών. 

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί "ευαίσθητους" χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία και αγορά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ