Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα: Βροχές, χιονόνερο και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή στην Αθήνα
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών, με υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων. Έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

  • Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.  Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και σταδικασά στα ορεινά της στερεάς. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο έως 6.

  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της Στερεάς θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές αναμένεται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία μεταξύ 14 έως 20 βαθμών Κελσίου. 

  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

  • Αττική

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν παροδικές βροχές, αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς. 

  • Θεσσαλονίκη

Τοπικές βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ