Ελλαδα

Δυτική Αττική: Καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις για τα σπίτια των πλημμυροπαθών

Σύντομα και στις επιχειρήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το έκτακτο επίδομα 5.000 ευρώ στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, για καταστροφές σε σπίτια, άρχισε να καταβάλλεται από χτες Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Λεπτομερέστερα, το υπουργείο λέει ότι «για την κατάθεση της αίτησης (το έντυπο της αίτησης είναι τυποποιημένο και δίνεται στους πολίτες) με τα στοιχεία του αιτούντα (στα στοιχεία περιλαμβάνεται το ΑΦΜ του αιτούντα και το IBAN του λογαριασμού του) απαιτούνται :

1. Για τους αιτούντες Έλληνες πολίτες φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής (για την ταυτοποίηση του αιτούντα).

2. Φωτογραφίες όψεων του πληγέντος κτιρίου και του εσωτερικού της κατοικίας που έχει πληγεί, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας ή του/της ενοικιαστή/-τριας. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να απεικονίζουν όσο το δυνατό καλύτερα την κατάσταση της κατοικίας μετά την πλημμύρα. (προκειμένου να αποφευχθεί 2η αυτοψία).

3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφώνου, κ.λπ. για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης της πληγείσας κατοικίας και του χρήστη της κατοικίας».

Η κατάθεση των αιτήσεων έχει αρχίσει από τις 29 .11  και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο 3.12, με βάση το αρχικό του επωνύμου του πλημμυρόπληκτου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Μάντρας και στο ΚΕΠ Ν. Περάμου,

Αμέσως μετά, θα  ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για επίδομα 8.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις.