Ελλαδα

Φάρμακα, φαγητό και παράταση από την Εφορία στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής

Kαι προσωρινή διαμονή σε κρουαζιερόπλοιο, μισθωμένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάνδρα, θεομηνία
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διευκολύνσεις παρέχονται στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σύμης της ΠΕ Ρόδου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Τις υπουργικές αποφάσεις υπέγραψε την Παρασκευή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Συγκεκριμένα, δίνεται παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών λόγων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Διανομή τροφίμων και φαρμάκων

Κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επισκέφθηκε την Παρασκευή τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής και προχώρησε σε διανομή:

  • 2.000 φαρμάκων,
  • 300 μερίδων φαγητού και
  • πόσιμου νερού, στους κατοίκους της Μάνδρας.

Σημειώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ότι έχουν εξασφαλιστεί για όσες ημέρες χρειασθεί 300 μερίδες φαγητού που θα διανέμονται στους κατοίκους της περιοχής.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη επισκέφθηκε ιατρεία που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς και έκαναν αποτίμηση των ζημιών.

Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τους γιατρούς που υπέστησαν αυτήν την καταστροφή ότι ο ΙΣΑ -με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ- πρόκειται να τους προσφέρει οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη των περιοχών.

Διανομή φαρμάκων, Δυτική Αττική
isathens.gr

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, ο ΙΣΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, βοηθώντας έμπρακτα τους συμπολίτες μας που επλήγησαν. Θα συνδράμουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στην ανακούφισή τους», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

«Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να καλύψουμε τα κενά της πολιτείας και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στη δύσκολη αυτήν ώρα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ ενημερώθηκε από τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη για τις άμεσες ανάγκες σε ρουχισμό, τρόφιμα, καθώς και σε γεννήτριες για τους ασθενείς με μηχανική υποστήριξη και διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ΙΣΑ όσο και η ΚΕΔΕ θα συνδράμουν για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές.

Στο λιμάνι του Πειραιά κρουαζιερόπλοιο για τους πληγέντες

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται, ήδη, ελλιμενισμένο το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Optimum Shipmanagement Services, που έχει διατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

Πρόκειται για το πλοίο «Celestyal Nefeli» (και όχι το «Aegean Queen», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί). Σημειώνεται ότι και τα δύο πλοία ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Η αλλαγή έγινε για τεχνικούς λόγους και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Celestyal Nefeli, πληγέντες

Το πλοίο της συγκεκριμένης εταιρείας τέθηκε στη διάθεση των αστέγων, μετά από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, οι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν να φιλοξενηθούν στο κρουαζιερόπλοιο θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους δημοτικές Αρχές, που θα συντάξουν καταλόγους και θα τους παραδώσουν στο υπουργείο, το οποίο στη συνέχεια θα μεριμνήσει για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων στο «Celestyal Nefeli».

Ήδη, για το θέμα αυτό υπήρξε επικοινωνία του κ. Κουρουμπλή με τους δημάρχους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ