Ελλαδα

Τραγωδία στη Δυτική Αττική: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις (εικόνες, video)

Δεκαπέντε νεκροί - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Μέγαρα και Μαγούλα - Καταγγελίες για μπαζωμένα ρέματα - Εθνικό πένθος κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
θεομηνία, Μάνδρα
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία μετρούν οι κάτοικοι στη Δυτική Αττική, την ώρα που αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και συνεργεία των δήμων, με τη συνδρομή δυνάμεων του στρατού και της περιφέρειας, επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι θα την περάσουν μακριά από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από τους ορμητικούς χείμαρρους. Σε αρκετές περιπτώσεις οι πληγέντες δεν έχουν πού να κοιμηθούν, καθώς έχουν πάθει εκτεταμμένες ζημιές και τα οχήματά τους. Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται επίσης στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Εκτεταμένες πλημμύρες και στην Ελευσίνα, στο ύψος της Εθνικής Οδού.

elkfti234234.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 

elefti2349823742342.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 15 (10 άνδρες και πέντε γυναίκες) και υπάρχουν φόβοι για νέα αύξηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και εντείνονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τους. Την ίδια στιγμή, 17 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, εκ των οποίων μία γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (παραμένει διασωληνωμένη). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα σε Ελευσίνα και ΕΛΠΕ. Οι υπόλοιποι σοροί βρέθηκαν μέσα σε πλημμυρισμένα σπίτια ή στις αυλές κατοικιών.

Πατήστε ΕΔΩ για το χρονικό της τραγωδίας και τα σημεία που εντοπίστηκαν τα πτώματα.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα θύματα.

Λόγω της τραγωδίας ελήφθη η απόφαση να αναβληθεί η συνεδρίαση της Βουλής, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ψηφιζόταν το κοινωνικό μέρισμα. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια. 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κλειστά σχολεία

Έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και η Μαγούλα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνουν και την Πέμπτη κλειστά. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν την αυτοψία.

Απελπισμένοι κάτοικοι κάνουν λόγο για μπαζωμένα ρέματα, απουσία αντιπλημμυρικών έργων και καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Ενδεικτική είναι η περιγραφή οδηγού φορτηγού που βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μανία της φύσης, καθώς ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. «Υπήρχε μια καντίνα και την πήρε το ποτάμι. Κανείς δεν πρόλαβε να βγει από τα αυτοκίνητα» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Νέα Πέραμος

Νέα Πέραμος, θεομηνία

Νέα Πέραμος, θεομηνία

Νέα Πέραμος, θεομηνία

Νέα Πέραμος, θεομηνία

Μάνδρα

Μάνδρα, θεομηνία

Μάνδρα, θεομηνία

mandra92384723423423423423.jpg

Μάνδρα, θεομηνία
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πλημμύρα 15/11/2017 Μανδρα αττικης

Αποκλειστικό βίντεο από την Μάνδρα Αττικής. 15/11/2017

Συγκλονιστικό βίντεο από τη θεομηνία στην Ελευσίνα

Τσίπρας: Εθνικό πένθος για τους νεκρούς

«Ευχή όλων μας να μην μεγαλώσει άλλο ο αριθμός των νεκρών. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων. Θα σταθούμε δίπλα τους με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας. Η κήρυξη εθνικού πένθους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας για την τραγωδία στη Δυτική Αττική.

«Η συνδυασμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοούμενων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων σε όλη τη χώρα. Θα αξιοποιηθούν χώροι του στρατού για να μην υπάρξει ούτε ένας άστεγος, πεινασμένος από όσους έχουν πληγεί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δήλωση για την θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική και τα μέτρα έκτακτης ανάγκης

Νωρίτερα, είχε εκφράσει μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς, επισημαίνοντας ότι έδωσε εντολή για τη μετάβαση κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις μαζί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανείπωτη τραγωδία

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, μετέβη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την τραγωδία στη Δυτική Αττική.

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη» τόνισε στη δήλωσή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ