Ελλαδα

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική (εικόνες, video)

Προβληματικές υποδομές και πολίτες στο έλεος της φύσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mesa23423.jpg

Εικόνες καταστροφής μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ από περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Reuters, BBC, Fox News, ABC News, Al Jazeera και RT ήταν ορισμένα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα που αναφέρθηκαν στις εκτεταμένες πλημμύρες σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Ελευσίνα.

Για «φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα» κάνει λόγο το Reuters, δημοσιεύοντας πλήθος φωτογραφιών από τις πληγείσες περιοχές, συμπληρώνοντας: «Τέτοιου τύπου καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες».

flash-floods-reuters.jpg

To BBC μετέδωσε τις δηλώσεις της δημάρχου Μάνδρας (Ιωάννα Κριεκούκη), η οποία υποστήριξε: «Τα πάντα χάθηκαν. Η καταστροφή είναι βιβλική».

bbc23423.jpg

To ABC NEWS αναφέρθηκε στα πτώματα που εντοπίστηκαν στη θάλασσα και στις αυλές κατοικιών, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν φόβοι για αύξηση των νεκρών.

abc234234.jpg

Με το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Ζιμπάμπουε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ, αποτελώντας πρώτη είδηση, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera παρουσιάζει «πέντε ιστορίες που μπορεί να χάσατε λόγω της Ζιμπάμπουε». Μία από αυτές είναι οι πλημμύρες στη Δυτική Αττική, όπου «οι ορμητικοί χείμαρροι έκλεισαν την εθνική οδό και παρέσυραν φορτηγά, αυτοκίνητα και λεωφορεία».

al-jazeera234234234234234.jpg

Τα τελευταία χρόνια το RT παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις σημαντικών γεγονότων στην Ελλάδα. Από το επεισοδιακό καλοκαίρι του 2015 (capital control, δημοψήφισμα, στροφή 180 μοιρών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπογραφή τρίτου μνημονίου) μέχρι τον σεισμό στην Κω (Αύγουστος 2017) το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει live εικόνα από τα γεγονότα. Το ίδιο έκανε και από το πρωί της Τετάρτης σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

LIVE from Athens’ suburbs following deadly overnight floods

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY