Ελλαδα

Μολότοφ γύρω από το Πολυτεχνείο στις 5 το πρωί

«Απόβαση» αναρχικών από τη Βόρεια Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μολότοφ στο Πολυτεχνείο
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη. 

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στην Οδό Πατησίων διακόπηκε.

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου καθώς προηγήθηκε στις εγκαστάσεις του ΕΜΠ φεστιβάλ με την χαρακτηριστική ονομασία «Εξέγερση». Σε αυτό, όπως γράφει η Καθημερινή, συμμετείχαν περίπου 100 αναρχικοί, οι μισοί εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι 30 ήταν αναρχικοί από χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης ενώ 15 ήταν από την Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναμενόταν να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν οι αναρχικοί που είχαν κατασκηνώσει μέσα στο ΕΜΠ θα αποχωρούσαν ή θα παρέμεναν στο χώρο.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 22 ετών συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κινούνται στην Αθήνα ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου, έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, την ώρα που κατέστρεφε κάμερες με έναν λοστό.

Μαζί του ήταν ένας ακόμα νεαρός που κατάφερε να διαφύγει. Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν ο λοστός και μία κάμερα, που είχε αρπάξει, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει άλλες δύο κάμερες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, κλοπή και αντίσταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ