Ελλαδα

Σαρωτικό το πέρασμα της «Ευρυδίκης» σε Σύμη, Ναύπλιο και Κέρκυρα (εικόνες, video)

Στη Σύμη ο Σαντορινιός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία - Νάυπλιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Καταστροφές σημειώθηκαν σε Σύμη, Ναύπλιο και Κέρκυρα λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Ευριδίκη».

Στη Σύμη συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση «φούσκωσε» τόσο τους χειμάρρους ώστε να παρασύρουν τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα και να τα ρίξουν στο λιμάνι.  Στο σημείο έσπευσαν πλωτό και δύτες του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος.

Στο νησί μετέβη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης. 

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Ναύπλιο

Σοβαρές ήταν και οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς ρέματα φούσκωσαν και σκέπασαν δρόμους. Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για μικρή έκτασης προβλήματα τονίζοντας ότι  «δεν υπήρξαν καταστροφές».

Ωστόσο, στον Άγιο Αδριανό του Δήμου Ναυπλιέων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πλημμύρισαν τα σπίτια που είναι κοντά στο σχολείο, ενώ μικροί χείμαρροι έφεραν φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να διακοπεί σε κάποια σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χωράφια από την καταρρακτώδη βροχή δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του δικτύου στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει. Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική.

Κακοκαιρία - Νάυπλιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Κακοκαιρία - Νάυπλιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Κέρκυρα

Από τα πρώτα νησιά που επλήγησαν από την Ευρυδίκη ήταν η Κέρκυρα, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του 57χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος πνίγηκε όταν χείμαρρος παρέσυρε το όχημά του.

Μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται ότι έχει υποστεί το νότιο τμήμα του νησιού καθώς από την κακοκαιρία ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν στέγες, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ «σήκωσε» ακόμη και τάφους, ξεκολλώντας τα μάρμαρα. 

kakokairia_zimies_kerkyra.jpeg
corfutvnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ