- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σαρωτικό το πέρασμα της «Ευρυδίκης» σε Σύμη, Ναύπλιο και Κέρκυρα (εικόνες, video)
Στη Σύμη ο Σαντορινιός
Καταστροφές σημειώθηκαν σε Σύμη, Ναύπλιο και Κέρκυρα λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Ευριδίκη».
Στη Σύμη συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση «φούσκωσε» τόσο τους χειμάρρους ώστε να παρασύρουν τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα και να τα ρίξουν στο λιμάνι. Στο σημείο έσπευσαν πλωτό και δύτες του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος.
Στο νησί μετέβη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης.
Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.
Ναύπλιο
Σοβαρές ήταν και οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς ρέματα φούσκωσαν και σκέπασαν δρόμους. Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για μικρή έκτασης προβλήματα τονίζοντας ότι «δεν υπήρξαν καταστροφές».
Ωστόσο, στον Άγιο Αδριανό του Δήμου Ναυπλιέων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πλημμύρισαν τα σπίτια που είναι κοντά στο σχολείο, ενώ μικροί χείμαρροι έφεραν φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να διακοπεί σε κάποια σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων.
Επίσης, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χωράφια από την καταρρακτώδη βροχή δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του δικτύου στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει. Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική.
Κέρκυρα
Από τα πρώτα νησιά που επλήγησαν από την Ευρυδίκη ήταν η Κέρκυρα, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του 57χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος πνίγηκε όταν χείμαρρος παρέσυρε το όχημά του.
Μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται ότι έχει υποστεί το νότιο τμήμα του νησιού καθώς από την κακοκαιρία ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν στέγες, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ «σήκωσε» ακόμη και τάφους, ξεκολλώντας τα μάρμαρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Φτάνουν έως και 9 μποφόρ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Μακάρι να πέσουμε έξω» λέει η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.