Ελλαδα

Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών

Από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380245-784266.jpg
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους. 

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε και την πραγματοποίηση απεργίας την ημέρα ψήφισης του ν/σ στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό «δεν προάγουν ούτε την υγεία του ελληνικού λαού, ούτε βελτιώνουν τη ζωή των νοσοκομειακών γιατρών». «Αντίθετα», συμπληρώνει, «μπαίνουμε σε καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας, εφάμιλλο ή και χειρότερο του σημερινού».

«Επί έτη πολλά επικρέμαται ως απειλή η πλήρης εφαρμογή και η χωρίς παρεκκλίσεις συμμόρφωση στις ευρωπαϊκές Οδηγίες που καταργούν το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και μας οδηγούν στο κυκλικό ωράριο», συνεχίζει και υπενθυμίζει ότι διεκδικεί: 

  • 6ωρο - 5μερο - 30ωρο, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.
  • Το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επόμενη μέρα και επαρκή χρόνο ανάπαυσης, εντός του εφημεριακού χρόνου, κατά τη διάρκεια της 24ωρης εφημερίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η Ένωση εκτιμά ότι «με τον νέο νόμο και φυσικά με τις μη προσλήψεις, όπως το 2009, εκτός από υπερβολική δουλειά θα προκύψει μια άνευ προηγουμένου απορρύθμιση στη ζωή των νοσηλευομένων ασθενών και των γιατρών».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε δούλοι στο όνομα οποιασδήποτε "συμμόρφωσης". Εμμένουμε στα πάγια αιτήματά μας! Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου και κάθε προϋπάρχουσα οδηγία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας», καταλήγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ