Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα: Κάνουν απεργία πείνας
Αίτημα η επανένωση με τις οικογένειές τους
Απεργία πείνας ξεκίνησαν από σήμερα πρόσφυγες από διάφορα camps και χώρους στέγασης στην Ελλάδα με αίτημα την επανένωση με τις οικογένειες τους. Οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα και υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
«Τρέχουμε να φύγουμε από τη Συρία γιατί εκεί έχει πόλεμο, ερχόμαστε εδώ και ζούμε στο δρόμο μαζί με τα παιδιά μας. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε κάνει αίτηση για άσυλο μόνο για οικογενειακή επανένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των προσφύγων που βρίσκονται στο Σύνταγμα.
Ο Αμρ Ίσα από τη Συρία είναι στην Ελλάδα μόνος του χωρίς την οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία. «Η κόρη μου κι η γυναίκα μου βρίσκονται στη Γερμανία. Δεν μπόρεσα να πάω διότι είχα λεφτά μόνο για 2 άτομα κι όχι για τρία. Έχουμε κάνει αιτήσεις για να πάμε στη Γερμανία εδώ και κάποιους μήνες κι έχουν γίνει δέκτες. Θα μείνουμε εδώ και θα κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να μας δώσουν απαντήσεις», επισήμανε ο Αμρ Ισα.
Νωρίτερα πρόσφυγες κι αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόσφυγες ζητούν από «την ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση να σεβαστούν το νομικό όριο των έξι μηνών για την οικογενειακή επανένωση από την ημερομηνία αποδοχής του αιτήματος».
Οι πρόσφυγες θα δώσουν αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, συνέντευξη Τύπου στην πλατεία Συντάγματος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Σκληρή δήλωση Αλειφτήρα κατά Ανεστίδη, ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Όλες οι αργίες για το 2026
Η 24χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη Μάρκου Μπότσαρη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.