- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΑΔΕΔΥ: Μαζική συμμετοχή στην απεργία κατά της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ακύρωσαν την αξιολόγηση και την προσπάθεια απεργοσπασίας από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, η συμμετοχή στην απεργία-αποχή των δημοσίων υπαλλήλων ήταν μεγάλη.
Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γρηγόρης Καλομοίρης, η συμμετοχή έφθασε το 75-80%.
Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, δήλωσε ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων έχει απονομιμοποιήσει πλήρως κάθε διαδικασία αξιολόγησης και έχει «ενταφιάσει» τον νόμο Βερναρδάκη. Ο κ. Πάιδας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, επιστρατεύτηκαν σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς μηχανισμοί και καλοθελητές, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα όργιο αυθαιρεσιών, καλώντας τους εργαζόμενους να καταθέσουν φύλλα αξιολόγησης, ακόμη και μετά την καταληκτική ημερομηνία, και διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα θεωρηθούν εμπρόθεσμα.
Το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης κάλεσε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να οργανώσουν μαζικές και μαχητικές πρωτοβουλίες την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Α' αξιολογητές σε όλη τη χώρα.
Τέλος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΑΔΕΔΥ θα συζητήσει με τα συνδικαλιστικά όργανα του ιδιωτικού τομέα για γενική πανεργατική απεργία στα τέλη Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.