Ελλαδα

Τα πεταμένα κινητά οδήγησαν τους αστυνομικούς στους απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Στο σπίτι του από το απόγευμα της Δευτέρας ο επιχειρηματίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου, βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο 53χρόνος επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Έξι μήνες μετά την απαγωγή του, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει δίπλα του τον πατέρα του, τη σύζυγο του και τα τρία του παιδιά, ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκονται και στενοί φίλοι της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου συνεχίζεται η εξέταση των συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία, ενώ στο σημείο που βρέθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας από τους αστυνομικούς ο 53χρονος (μια μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων) εξακολουθούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας να βρίσκονται άνδρες της ΕΛΑΣ που ερευνούν το χώρο, ο οποίος έχει σφραγιστεί.

 Πώς οδηγήθηκαν στους απαγωγείς οι αστυνομικοί

Από τις 30 Μαρτίου που απήχθη ο επιχειρηματίας, οι δράστες είχαν αλλάξει τουλάχιστον 5 κρησφύγετα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους απαγωγείς πριν από τρεις μήνες κι έκτοτε τους παρακολουθούσαν, αλλά δεν έκαναν κάποια κίνηση έως ότου διασφαλίσουν τη ζωή και την ακεραιότητά του.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια ελέγχου που είχε γίνει στην Κρήτη σε τρία άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι κανένας τους δεν είχε κινητό τηλέφωνο και όπως προέκυψε τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν. 

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε κάτι. Έτσι, αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από εντατική παρακολούθηση των υπόπτων, οι αστυνομικοί κατάφεραν την Κυριακή να εντοπίσουν το κρυσφύγετο όπου κρατείτο ο όμηρος και αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.

Η αστυνομία θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης σήμερα, Τρίτη.