Ελλαδα

Συγκλονίζει η κατάθεση του Μ. Λεμπιδάκη: «Με είχαν δεμένο σαν σκυλί»

Οι τραγικές στιγμές που έζησε ο επιχειρηματίας στα χέρια των απαγωγέων 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκλονίζει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που έζησε με τους απαγωγείς του επί 6 μήνες.

«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί. Μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα» αναφέρει στην κατάθεσή του.

Αναφορικά με τα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Από τα πρώτα πράγματα που του ζήτησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ήταν να ακούσει φωνές κατηγορουμένων ώστε να αναγνωρίσει τα δράστες της απαγωγής και ο ίδιος φέρεται να τις αναγνωρίζει.

Σχετικά με τους απαγωγείς, ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε σε 17. Τα 7 πρόσωπα θεωρείται ότι είναι ο στενός πυρήνας των απαγωγέων.

Στο σύνολό τους πρόκειται για ένα συνονθύλευμα οικονομικά κατεστραμμένων επιχειρηματιών- που είχαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις -με παραβατική συμπεριφορά, άνθρωποι της νύχτας και γνωστοί στις αρχές.

Μετά την κατάθεσή του, αργά το απόγευμα, ο απαχθείς επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έφυγε από την Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο όπου είχε μεταφερθεί μετά την απελευθέρωσή του και οδηγήθηκε στο Ηράκλειο με όχημα που οδηγούσε επιστήθιος φίλος του γνωστού επιχειρηματία.