Ελλαδα

Ο κύβος ερρίφθη: Δεν υπάρχει δάσος στο Ελληνικό

Δεκτή κατά πλειοψηφία η αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ της Ελληνικό ΑΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374733-773474.jpg

Αρνητικά γνωμοδότησε η δευτεροβάθμια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης για το Ελληνικό όσον αφορά στους ισχυρισμούς τοπικών παραγόντων περί ύπαρξης δασικής έκτασης εντός της οριοθετημένης έκτασης που πουλήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά τάχτηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της αίτησης που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε. Στη σχετική αίτηση οι δύο φορείς ζητούσαν τον αποχαρακτηρισμό 37 στρεμμάτων εντός του ακινήτου ως «δασική έκταση».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και και Ελληνικό ΑΕ είχαν κινηθεί κατά σχετικής πράξης του δασάρχη Πειραιά, ο οποίος, με απόφασή του, χαρακτήρισε δασική μια μικρή -αλλά εξαιρετικά κομβική για τη σχεδιαζόμενη επένδυση- έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. Η απόφαση αφορούσε επιφάνεια 37 στρεμμάτων (περίπου 0,6% του συνολικού ακινήτου). Ωστόσο, βρισκόταν πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή κτιρίου, εντός του οποίου προβλέπεται η λειτουργία εγκαταστάσεων καζίνου.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για το αν υπάρχει αρχαιολογικός χώρος εντός του Ελληνικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ