Ελλαδα

Στο εδώλιο η 22χρονη που μαχαίρωσε τον άνδρα που της επιτέθηκε σεξουαλικά

Μια πολύκροτη δίκη για τα όρια της αυτοάμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374088-772248.jpg

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η δίκη της 22χρονης Π.Α., η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση όταν σύμφωνα με την απολογία της στην προσπάθεια της να αμυνθεί σε σεξουαλική επίθεση 46χρονου τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι.

Μια δίκη σημαντική για τα όρια του δικαιώματος στην αυτοάμυνα. Αναλυτικά σε βάρος της 22χρονης έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι έφερε πάνω της μαχαίρι για την προσωπική της ασφάλεια, καθώς ήταν άστεγη και πολλά βράδια ζούσε στο δρόμο. Παράλληλα, η 17χρονη φίλη της η οποία ήταν μαζί της, κατηγορείται ως συνεργός.

Φεμινιστικές ομάδες και οργανώσεις εκφράζουν με αφίσες και κείμενα, στον δρόμο και στο διαδίκτυο, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στην κοπέλα, στο πλαίσιο της υπεράσπισης του δικαιώματος των γυναικών στη αυτοάμυνα καθώς αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ