Ελλαδα

Έτσι είναι τώρα ο βυθός στη Σαλαμίνα (video)

12 μέρες μετά το ναυάγιο η εικόνα είναι απογοητευτική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373136-770555.jpg

Έχουν πέρασει 12 μέρες μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ και η εικόνα εξακολουθεί να είναι απογοητευτική.  Όπως θα δείτε στο βίντεο που ανέβασε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος», μεγάλα κομμάτια μαζούτ εξακολουθούν να βρίσκονται στο βυθό της Σαλαμίνας. 

Στην ανάρτησή του το «Αρχιπέλαγος» αναφέρει:

«Προτεραιότητα για το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος είναι να μην προσπεραστεί και αυτό το ναυάγιο μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όπως έγινε άλλωστε με το Sea Diamond το οποίο 10 χρόνια μετά συνεχίζει να ρυπαίνει, έχοντας χαρακτηριστεί από ΕΕ ως εγκαταλελειμμένο απόβλητο. Οι κρατικές αρχές έχουν καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το ναυάγιο και δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό…

Στόχος μας είναι η καταστροφή που βιώνει αυτή τη στιγμή ο Σαρωνικός, να αποτελέσει αφορμή έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας λειτουργικός μηχανισμός (και όχι σχέδια επί χάρτου) που θα προστατεύει τις θάλασσες μας από τις επόμενες καταστροφές. Πρέπει να επισημάνουμε ότι από τις αρχές του χρόνου έγιναν 9 σοβαρά ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες, τα οποία απλώς έτυχε να μην προκαλέσουν ρύπανση από πετρελαιοειδή ή να μη μεταφέρουν άλλο επικίνδυνο φορτίο.

Επίσης τονίζουν ότι λόγω της έλλειψης επαρκούς σχεδιασμού και προετοιμασίας, οι εργάτες απορρύπανσης είναι αυτή τη στιγμή τα πρώτα θύματα αυτού του ναυαγίου, καθώς εργάζονται με ανεπαρκείς προφυλάξεις αλλά και ελλείπεις γνώσεις και την επικινδυνότητα και ασφαλή προσέγγιση των υλικών με τα οποία έρχονται σε επαφή και εισπνέουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ